Amkit Logo
Yhteystiedot
  • AMKIT-Konsortio c/o Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Mira Juppi
  • PL 6 (Microkatu 1) 70201 Kuopio

AMKIT-konsortion puheenjohtaja kaudelle 2021-2022

henkilökuva Mira Juppi.

AMKIT-konsortion puheenjohtajaksi kaudelle 2021-2022 valittiin Mira Juppi Kuopiosta.

Mira vastaa kirjasto- ja tietopalvelujen toiminnasta sekä avoimen tieteen ja tutkimuksen kehittämisestä Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Odotettu Justus–Theseus -integraatio avattu

Kauan odotettu Justus –Theseus -integraatio avattiin maanantaina 26.5.2019. Integraatio yhdistää OKM:n julkaisutiedonkeruun ja rinnakkaistallentamisen: Jatkossa ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseukseen voi syöttää julkaisuja suoraan julkaisutietojen tallennuspalvelusta Justuksesta. Tämä tarkoittaa Theseuksen kytkeytymistä tiiviimmin kansalliseen julkaisutieto-infrastruktuuriin, julkaisutietojen OKM:lle raportoinnin helpottumista ja avoimen tieteen prosessien virtaviivaistumista ammattikorkeakouluissa.

Ammattikorkeakoulujen Theseus on Suomen suurin julkaisuarkisto, joka sisältää yli 160 000 kokotekstijulkaisua – opinnäytetöitä, ammattikorkeakoulujen omia julkaisusarjoja ja tutkimusartikkeleiden rinnakkaistallennuksia avoimesti verkossa. Justus on CSC:n rakentama julkaisutietojen tallennuspalvelu, jonka avulla voidaan syöttää ja hallinnoida tutkimusjulkaisujen metatietoja ja toimittaa julkaisutiedot edelleen VIRTA-julkaisutietopalveluun ja OKM:lle käyttäen verkkopohjaista sovellusta.

Palvelu lähti hyvin toimimaan ja yhteyteen on toistaiseksi oltu tyytyväisiä. Integraation odotetaan lisäävän ammattikorkeakoulujen julkaisujen avoimutta.

Lisätietoja:

AMKIT-konsortio
Minna Marjamaa, Tiina Tolonen, Antti Nyqvist
theseus.rukkaset@lists.metropolia.fi

AMKIT-konsortion järjestämät kevään 2020 tapahtumat ja webinaarit

Tässä listattuna keväälle 2020 suunnitellut ajankohtaiset tapahtumat ja webinaarit, listaa täydennetään. Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen ja niiden tallenteet julkaistaan jälkikäteen konsortion wikissä.

13.2.2020 klo 10-12 Kuvailun kuulumisia -webinaari

24.3.2020 klo 9-10 AMKITwebinaari

Osoite:    https://laurea.zoom.us/j/6336177434

  • Aiheena: Amkit-kirjastojen yhteiset oppimateriaalit ja oppimisympäristöt. Turhaa unelmahöttöä vai tekemistä vaille valmis?

25.5.2020 klo 9-10 AMKITwebinaari

Osoite:    https://laurea.zoom.us/j/6336177434

  • Ohjelma tarkentuu

Muista tilaisuuksista päivitetään tiedot mahdollisimman pian.

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan!

AMKIT-konsortion e-aineisto- ja viestintäryhmät ovat tuottaneet kirjastojen e-aineistojen markkinointiin materiaalia AMK-kirjastojen käyttöön

Materiaalit on toteuttanut AMK-kirjastopäiviltä Jyväskylästä kouluttajana ja livekuvittajana tuttu Linda Saukko-Rauta ja ne löytyvät Dropboxista
https://www.dropbox.com/sh/947e7oqqbl0cz20/AACWEHUkstOEodnNuFSO02Vsa?dl=0

Materiaalit kannattaa ladata tuolta talteen ja ottaa tehokäyttöön kirjastoissa (esim. roll upit, julisteet, flyerit ja muut painotuotteet) sekä digitaalisena verkkosivuilla, oppimisympäristöissä, muissa verkkomateriaaleissa ja vaikkapa sosiaalisessa mediassa.

Konsortio on kustantanut materiaalin suunnittelun. Materiaalia saa AMK-kirjastoissa käyttää vapaasti e-aineistojen markkinointiin. Muita yhteishankintoja ei tehdä.