Amkit Logo
Yhteystiedot
  • AMKIT-Konsortio c/o Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Hanna Lahtinen
  • Vanha maantie 9 02650 Espoo

Odotettu Justus–Theseus -integraatio avattu

Kauan odotettu Justus –Theseus -integraatio avattiin maanantaina 26.5.2019. Integraatio yhdistää OKM:n julkaisutiedonkeruun ja rinnakkaistallentamisen: Jatkossa ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseukseen voi syöttää julkaisuja suoraan julkaisutietojen tallennuspalvelusta Justuksesta. Tämä tarkoittaa Theseuksen kytkeytymistä tiiviimmin kansalliseen julkaisutieto-infrastruktuuriin, julkaisutietojen OKM:lle raportoinnin helpottumista ja avoimen tieteen prosessien virtaviivaistumista ammattikorkeakouluissa.

Ammattikorkeakoulujen Theseus on Suomen suurin julkaisuarkisto, joka sisältää yli 160 000 kokotekstijulkaisua – opinnäytetöitä, ammattikorkeakoulujen omia julkaisusarjoja ja tutkimusartikkeleiden rinnakkaistallennuksia avoimesti verkossa. Justus on CSC:n rakentama julkaisutietojen tallennuspalvelu, jonka avulla voidaan syöttää ja hallinnoida tutkimusjulkaisujen metatietoja ja toimittaa julkaisutiedot edelleen VIRTA-julkaisutietopalveluun ja OKM:lle käyttäen verkkopohjaista sovellusta.

Palvelu lähti hyvin toimimaan ja yhteyteen on toistaiseksi oltu tyytyväisiä. Integraation odotetaan lisäävän ammattikorkeakoulujen julkaisujen avoimutta.

Lisätietoja:

AMKIT-konsortio
Minna Marjamaa, Tiina Tolonen, Antti Nyqvist
theseus.rukkaset@lists.metropolia.fi

AMKIT-konsortion järjestämät syksyn 2019 tapahtumat ja webinaarit

Tässä listattuna syksylle 2019 suunnitellut ajankohtaiset tapahtumat ja webinaarit, listaa täydennetään. Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen ja niiden tallenteet julkaistaan jälkikäteen konsortion wikissä.

3.10.2019 klo 9-10 uudet oppimisympäristöt webinaari:

Osoite:    https://laurea.zoom.us/j/6336177434

  • Ohjelma tarkentuu

3.10.2019 klo 10-111 DigiCampus-webinaari:

Osoite:    https://laurea.zoom.us/j/6336177434

  • Ohjelma tarkentuu

7.11.2019 klo 9-10 Digitaalisuus, uudet teknologiat ja järjestelmät -webinaari

Osoite: https://laurea.zoom.us/j/6336177434

Ideointialusta: https://padlet.com/jussi_karki/akw7z4vk2du3

  • Ohjelma tarkentuu

21.11.2019 Kreodin 20-vuotisjuhlaseminaari ja illallinen, Oulu

  • Ilmoittautuminen ja tarkempi ohjelma tulossa

22.11.2019 AMK-kirjastojen verkostopäivä, Oulu

  • Ilmoittautuminen ja tarkempi ohjelma tulossa

Muista tilaisuuksista päivitetään tiedot mahdollisimman pian.

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan!

AMKIT-konsortion e-aineisto- ja viestintäryhmät ovat tuottaneet kirjastojen e-aineistojen markkinointiin materiaalia AMK-kirjastojen käyttöön

Materiaalit on toteuttanut AMK-kirjastopäiviltä Jyväskylästä kouluttajana ja livekuvittajana tuttu Linda Saukko-Rauta ja ne löytyvät Dropboxista
https://www.dropbox.com/sh/947e7oqqbl0cz20/AACWEHUkstOEodnNuFSO02Vsa?dl=0

Materiaalit kannattaa ladata tuolta talteen ja ottaa tehokäyttöön kirjastoissa (esim. roll upit, julisteet, flyerit ja muut painotuotteet) sekä digitaalisena verkkosivuilla, oppimisympäristöissä, muissa verkkomateriaaleissa ja vaikkapa sosiaalisessa mediassa.

Konsortio on kustantanut materiaalin suunnittelun. Materiaalia saa AMK-kirjastoissa käyttää vapaasti e-aineistojen markkinointiin. Muita yhteishankintoja ei tehdä.